Gummibåd med fast bundDer er mange måder at skelne mellem gummibåde på, men kendere skelner imidlertid ofte én form for gummibåd fra en anden på baggrund af dens bund. Er der tale om en oppustelig gummibåd, en gummibåd med lamelbund, en gummibåd med aluminiumsbund, eller en gummibåd med krydsfinérsbund?

Der kan ofte være gode grunde til at vælge en båd uden fast bund, og vi har nogle gode bud på sådanne i vores sortiment, men her stiller vi skarpt på fastbundsbåde, fordele og ulemper ved dem og følgelig deres ideelle indsatsområder.

Gummibåd med motor

Hvilken gummibåd passer til dit behov?
Marineudstyr.dk forhandler flere slags gummibåde samt udstyr til dem. Find din gummibåd og vælg selv det tilbehør, som du har brug for. Klik på knappen og se det store udvalg hos en af Danmarks største forhandlere af gummibåde.

Fordele og ulemper ved fastbundsbåde

I en tidligere test (link til test), kiggede vi nærmere på nogle af de ting, der taler for køb af henholdsvis ikke-fastbundsbåde og fastbundsbåde. Her går vi mere i detaljen og det taler for fastbundsbåde

  • at de er mere modstandsdygtige og derfor ikke lige så let beskadiges, hvis de kommer i kontakt med skarpe eller kantede genstande
  • at du sagtens kan have dit kæledyr med ombord uden, at du skal bekymre dig om, hvorvidt det beskadiger bunden (denne overvejelse overlapper naturligvis med den første)
  • at de yder bedre ved brug af større påhængsmotorer (mere end 10 hk)
  • at de er stabile at stå på

Men det gælder også for fastbundsbåde

  • at de er tungere
  • kræver mere plads at opbevare
  • tager længere at klargøre og pakke væk

Overstående taget i betragtning bør du altså vælge en gummibåd med fast bund, hvis det ikke betyder så meget for dig, hvad båden vejer, hvis du ofte har skarpe eller kantede genstande med ombord, hvis du primært har i sinde at have din båd oppustet eller hvis du har i sinde at bruge båden med en påhængsmotor.

Her er det værd at bemærke, at både med krydsfinérsbund er tungere end aluminiumbundsbåde.

Prissætning af fastbundsbåde

Med en fastbundsbånd får du, så at sige, mere båd i traditionel forstand og det udmærker sig i særdeleshed ved deres stabilitet. En fastbundsbånd er en investing og holder i mange og giver dermed udsigt til mange adspredende timer på havet. I vores sortiment finder du fastbundsbåde, der, afhængig af materialetype – aluminium eller krydsfinér – og størrelse, spænder fra lige godt 5000 kr til lige godt 13000 kr.

Fastbundsbådenes ideelle indsatsområder

Indebærer din tilsigtede brug, at du skal sejle på havet og at du skal sejle hurtigt – med andre ord, at du skal have en motor på din båd? I så fald er det oplagt at vælge en fastbundsbåd, ikke alene pga. den faste agterstævn, der er velegnet til påhængsmotor men altså også på grund af den ekstra stabilitet.