Gummibåd med motorEn gummibåd er et godt valg for den, der elsker at være på vandet, men samtidig ikke har mulighed for, eller måske slet ikke ønsker at have besværet med, at opbevare en stor, traditionel glasfiberbåd. Den motordrevne gummibåd udgør et særdeles prisvenligt alternativ til de dyrere, motordrevne både og udmærker sig primært ved dens fart, portabilitet og vægt.

Generelt findes der to slags både oppustelige gummibåde og fastbundsgummibåde. Det er oftest på fastbundsbåde, at man bruger en motor. Mere specifikt findes landgangsbåde (ofte 185-240 cm), der bruges til at fragte personer til og fra land, sportsgummibåde (ofte 240-420 cm), der fx bruges til fiskeri, og RIB  (Rigid Inflatable Boat »stiv, oppustelig gummibåd«, 250 cm og opefter), hvis anvendelsesmuligheder er mange. Alle kan bruges med en motor, og det gælder både fra alle de førende mærker, såsom Sun, Aquaquick, Grand, Talamex og Zodiac.

Gummibåd med motor

Hvilken gummibåd passer til dit behov?
Marineudstyr.dk forhandler flere slags gummibåde samt udstyr til dem. Find din gummibåd og vælg selv det tilbehør, som du har brug for. Klik på knappen og se det store udvalg hos en af Danmarks største forhandlere af gummibåde.

Valg af motor til gummibåd

Det kan være svært at finde en motor, der passer præcis til dine behov og din båd. Hvilket brand foretrækker du? Mercury, Yamaha, Suzuki, Mariner, Honda, Haswing og Motorguide – stortest alle de store producenter laver også motorer, der egner sig til gummibåde.

Ønsker du en benzin eller gasdreven motor eller sigter du til en mere støjsvag og miljøvenlig gummibåd med elmotor? Skal motoren være 2-takts eller 4-takts? 2-takts er oftere lettere end 4-takts motorer men mindre miljøvenlige, da de, modsat de gasdrevne 4-takts motorer, bruger benzin såvel som gas. 4-takts motorer er derimod mere støjsvage og mere økonomiske end 2-takts motorer. I den senere tid har el-motoren i den gras vundet indpas og er blevet særdeles populære til mindre både.

Billige el-motorer til gummibåde

En billig el-motor er et godt alternativt til de traditionelle brændstofsdrevne alternativer. I Li-Po batterier (Lithium-Polymer), der vejer ned til en tredjedel mindre end traditionelle batterier, finder man et godt batteri, der øger portabiliteten, og koblet med den væsentligt kortere ladetid får du udsigt til mange, dejlige timer på havet.

Når alt kommer til alt, vil et svar på overstående spørgsmål ofte afspejle personlige præferencer. Når det kommer til hk afhænger alt af, hvad din båd er godkendt til, og det vil sjældent være nødvendigt med et stort antal hk. Ofte vil fastbundsbåde være bedst egnede til motoriseret sejlads og agterstavnens hårde materiale er velegnet til en påhængsmotor. Til mindre både (e.g. sportsbåden) vil fx 3.5 hk ofte være tilstrækkeligt.

Præcis hvor mange hk, du har brug for, afhænger af en række faktorer, såsom hvor du gerne vil sejle (ofte er en større motor påkrævet, hvis du ønsker at sejle på havet), hvor hurtigt, du ønsker at sejle, hvor meget du ønsker at betale for brændstof og hvor mange du ønsker at have ombord din båd. Og så er der selvfølgelig spørgsmålet om portabilitet: en tungtvejende grund til at købe en gummibåd i første omgang er jo netop, at det er meget portable og hurtigt at pakke frem og væk.

Overstående er ment som nogle grove råd og vink, og du vil naturligvis kunne finde yderligere information på vores hjemmeside, der kan hjælpe dig med at træffe en god købsbeslutning.